Beleggen in futures
Beleggen in futures is iets dat vooral de meer ervaren handelaren doen. Dat heeft te maken met het feit dat futures in een aantal gevallen wat ingewikkelder in elkaar zitten dan bijvoorbeeld de aandelen zelf. Futures zijn zogenaamde derivaten, waardoor er wat meer kennis van de beurs en de mogelijke ontwikkeling nodig is om er succesvol gebruik van te kunnen maken. Het beleggen in futures vertoont een aantal overeenkomsten met opties en kan wat dat betreft heel lucratief zijn wanneer de markt zich in de, voor u, juiste richting ontwikkelt.

Beleggen in futures of opties
Het beleggen in futures lijkt op het beleggen in opties vanwege het feit dat u de plicht koopt om een bepaald product in de toekomst te kopen of te verkopen. Het verschil met opties is dat de futures over het algemeen over een langere tijd verhandeld worden. Daarnaast kan het gaan om daadwerkelijke tastbare producten zoals aardappelen, goud en koper. Uiteraard kunt u ook kiezen voor minder tastbare futures als bijvoorbeeld die voor Euro’s of de AEX-index. U speculeert bij het beleggen in futures als het ware op een stijging of een daling van de waarde van een bepaald product.

Met ervaring beleggen in futures
Om te beleggen in futures dient u een inschatting te kunnen maken van de toekomstige waardeontwikkeling van een bepaalde onderliggende waarde. Wanneer u verwacht dat de AEX-index gaat stijgen kunt u de desbetreffende future kopen en daarbij inzetten op een stijging van de waarde van de AEX. Aan de andere kant kunt u ook short gaan om te speculeren op een daling van de waarde. Wat dat betreft is het allereerst van belang om de mogelijkheden goed te begrijpen en daarnaast inschattingen te kunnen maken. Wanneer dat u lukt kunt u met het beleggen in futures op een relatief vlotte manier veel geld verdienen.


Uw link hier?