Beurzen in Nederland
In Nederland heb je verschillende beurzen, namelijk de AEX, de AMX en de ASCX. Op de AEX bevinden zich de grootste en meest verhandelde aandelen van Nederland, op de AMX (de midkap index) de minder verhandelde aandelen, en op de ASCX de aandelen die het minst verhandeld worden.

De AEX vertegenwoordigt 25 grootste fondsen, van o.a. banken, verzekeringen, bouwbedrijven etc. De AEX werkt met ‘punten’, deze geven de financiële status van deze markt aan. Je kunt dit zien als een gemiddelde van de van alle onderliggende fondsen. De meest toonaangevende bedrijven (met de zwaarste weging) hebben dus ook de grootste invloed op de waarde van de AEX index.

De AMX, ook wel midkap index genoemd, vertegenwoordigt de middelgrote aandelen. Ook deze index bestaat weer uit 25 onderliggende fondsen. Ook hier vertegenwoordigen de meest toonaangevende bedrijven (met de zwaarste weging) de algemene waarde van de index. De weging van ieder bedrijf op de AMX index wordt iedere eerste handelsdag van de maanden maart en september geüpdate.

De ASCX vertegenwoordigt de kleinste en minst verhandelde aandelen op de Nederlandse beurs. Dit maakt de onderliggende aandelen echter niet oninteressant, ook op de ASCX zijn grote rendementen te behalen, er wordt enkel niet zo veel gehandeld in deze aandelen!


cryptocurrency walletKlik verderAandelenKopen.com
Viagra dealersBelastingaangifte Bredahttps://slimmerverdienen.nl/
Cryptowow gold idealhttps://slimmerverdienen.nl/
CryptomuntenChlamydiaCryptocurrency kopen
Bitcoin kopenGeld lenen zonder bankMeer informatie
CryptoCryptocurrency InformatieBeurskoers Ahold Delhaize
Bitcoin voor beginnersbeste crypto exchangeCryptocurrency Kopen
wasmachineoutlet mieleBIC Nummer123beleggen.nl
HDMI kabel reviewVoice Over Tarievenmaandlasten hypotheek
Leveren zonder voorraadGeld beleggen Uw link hier?