Voorbereiding
De werking van beleggen is relatief simpel, de beurs is echter alles behalve simpel. Niemand kan de beurs voorspellen, en de kans dat deze een onverwachte beweging maakt is altijd aanwezig. Wanneer u besluit te gaan beleggen, kunt u het beste de onderstaande dingen in uw achterhoofd houden.

Ken de risico’s
Zoals u waarschijnlijk al weet, is beleggen niet geheel zonder risico’s. Bij het kopen van aandelen in het verkeerde fonds, kan uw vermogen flink dalen. Een goed inzicht en een goede kennis van de markt is dus een vereiste. U zal zeker niet de eerste zijn die veel geld verliest op de beurs, en ook zeker niet de laatste. Meestal worden mensen enthousiast gemaakt door een verhaal of artikel van die éné belegger die van zijn ingelegde €1.000, €1.000.000 heeft gemaakt. Laat u zich niet verleiden door dit soort verhalen, de kans dat u ditzelfde overkomt is nog kleiner dan de kans dat u de staatsloterij wint.

Weet wat u wil bereiken
Een goede belegger weet van te voren wat hij wil, waar hij zijn geld in wil investeren, en wat zijn doelen zijn. Bent u van plan dit jaar nog een rendement van pakweg 30% te halen, droomt u dan vooral lekker verder. Beleggen vereist geduld, goede kennis van de actuele markt, maar vooral realisme. De beurs wordt overspoeld met mensen die denken hun geld in 4-5 jaar te kunnen verdubbelen, omdat die ene ‘belegger’ op internet beweerde een rendement van 20% per jaar te realiseren, en deze kennis graag met u wil delen, tegen betaling uiteraard! Kijkt u vooral niet om naar deze figuren, en ga uw eigen gevoel achterna.

Niet overdrijven!
Voordat u gaat beleggen, moet u zich beseffen dat u dit het beste kunt doen met een bedrag wat u de komende tijd niet nodig heeft. Ga dus niet met geld beleggen waarvan u weet dat u het nodig heeft. U kunt zichzelf behoorlijk in de financiële problemen werken, en ook hiermee zult u echt niet de eerste zijn! Ken uw grenzen.

Heb geduld
Blijf niet achter uw beeldscherm gekluisterd naar de beurskoersen kijken, maar geef de beurs de tijd. De gemiddelde belegger heeft een vermogen waarmee daghandel niet interessant is, en belegt dus op de lange termijn. Houdt u van te voren een koersdoel voor ogen, en verkoop uw belegging pas wanneer het verwachte rendement ook daadwerkelijk is behaald.


Uw link hier?