Beleggingstips
Iedereen kan een goede belegger worden, om een goede belegger te zijn hoef je niet universitair te zijn afgestudeerd, hoef je ook geen economie te hebben gestudeerd, maar heb je vooral je eigen verstand nodig!

Blijf realistisch
Blijf altijd realistisch als u gaat beleggen, ga er niet van uit dat u vermogen is verdubbeld in 5 jaar en ga ook niet voor super hoge rendementen door constant in risicovolle producten te handelen. De belegger die realistisch kan denken, zal het verste komen!

Heb geduld
Die aandelen die u vorige week heeft gekocht, zullen niet in 1 week tijd 20% rendement hebben behaald. Blijf altijd geduldig als het gaat om beleggen, en blijf niet de hele dag naar de beurskoersen staren, dit heeft alleen maar negatieve invloed op uzelf. Geef de aandelen de tijd, maar vooral uzelf.

Schakel emoties uit
Emoties zijn de gevaarlijkste ‘hindernis’ voor iedere belegger. Iedereen heeft emoties, en velen reageren hier meestal zeer heftig op. Wanneer een koers een keer daalt, betekent dit niet dat u direct al uw aandelen moet verkopen, geef het aandeel gewoon nog even de tijd. Loop niet te hard van stapel als de koers een keer snel stijgt, hij kan immers ook weer even snel , of sneller, dalen!

In onzekere tijden, worden beleggers snel nerveus, en kan een daling van een half procent al leiden tot veel verkoop van aandelen, met als gevolg een nog verder dalende koers. Slimme beleggers spelen hierop in door aandelen te kopen, juist als deze zo snel zijn gedaald.

Geloof niet in sprookjes
Vaak kom je ze tegen, beleggers die beweren jaarlijks 20% of meer rendement te behalen, zelfs in tijden van crisis. Voor een ‘schijntje’ willen deze beleggers hun kennis graag met u delen, en kunt ook zulke hoge rendementen behalen! Laat deze personen vooral in zichzelf geloven, en gaat u uw eigen gevoel achterna.

Heb een doel
Zonder doel zul je niet ver komen in de beleggingswereld. Stel jezelf van te voren een doel, en hou je beleggingen vast totdat dit doel bereikt is. Besluit voor jezelf of je een lange termijn belegger bent, of toch eentje de korte termijn.

Zet niet gelijk al je geld in
Loop niet te hard van stapen, en leg alleen geld in wat u voorlopig nog niet nodig heeft. Door gelijk al uw geld in te zetten loop je grote risico’s, zorg er dus voor dat u van te voren goed bepaalt met welk bedrag u graag wil gaan beleggen.


Uw link hier?