Beleggen
Het merendeel van de Nederlanders heeft zijn spaargeld op de bank staan, en krijgt van de bank als dank hiervoor rente over het door hen gestorte bedrag. Het grote voordeel hiervan is dat uw geld veilig is, en u uw geld op ieder gewenst moment kunt opnemen. Echter, de rentes die deze banken bieden zijn meestal laag, en veel mensen beseffen zich niet dat hier veel meer geld uit te halen is!

Misschien is het verstandiger u zich eerst eens af te vragen wat de bank precies met uw geld doet. Een gedeelte van dit geld, wordt uitgeleend aan andere klanten, die hier vervolgens weer rente over betalen aan de bank. Het andere gedeelte wordt meestal belegd in o.a. obligaties en aandelen. Het rendement wat hierover behaald wordt is uiteraard hoger, de bank wil er immers wel aan verdienen! Maar als de bank een hoger rendement kan behalen dan de rente die zij uitkeert, waarom zou u dit zelf dan niet kunnen?

Beleggen wordt steeds populairder, met name vanwege de lage rente op de dag van vandaag. Maar wat is beleggen nu precies, en is dit niet hartstikke gevaarlijk? Beleggen betekent letterlijk ‘investeren’, en investeren kun je doen door bijvoorbeeld aandelen te kopen in een bedrijf, maar ook door in obligaties te handelen, of slim te beleggen in opties.

Het nadeel van beleggen is dat dit niet risicovrij is, en dit schrikt veel mensen af. Mensen willen graag zekerheid, helaas is dit soms ver te zoeken in de beleggingswereld. Dit houdt in dat het bedrag wat u heeft belegd in een bepaald fonds, veel minder waard kan worden, en u zo verlies lijdt. Maar beleggen kan ook winstgevend zijn, door de juiste beleggingen te doen, en de markt goed te voorspellen. Dit laatste is waar het allemaal om draait, de markt voorspellen!

De kans is groot dat u waarschijnlijk al belegt, alleen doet u dit nog niet zelf! Een pensioenfonds of bank doet dit namelijk nu met uw geld. Bent u van plan zelf te gaan beleggen, lees dan zeker verder op deze informatieve website!


Uw link hier?