Beleggen in zilver

Zelf beleggen in zilver
Beleggen in zilver is op een aantal verschillende manieren mogelijk. Bovendien brengt het zilver een aantal voordelen met zich mee, zelfs ten opzichte van het goud dat de laatste jaren erg sterk in waarde gestegen is. Het is bij het beleggen in zilver wel verstandig om ervoor te zorgen dat u niet zomaar zilver aan gaat schaffen. Zo wordt er bijvoorbeeld btw berekend over de aankoop van veel baren, terwijl u daar bij sommige munten niet mee te maken krijgt. Uiteraard kunt u door middel van aandelen en beleggingsfondsen ook veel indirecter beleggen in zilver.
Beleggen in zilver dat schaars wordt
Het beleggen in zilver is vooral interessant vanwege het feit dat het een edelmetaal is dat slechts in bepaalde mate beschikbaar is. Nu steeds meer bedrijven zilver gebruiken in de technologische producten die ze maken wordt het zilver schaars en dat zorgt ervoor dat de prijs oploopt. Anders dan bij het goud wordt het zilver dus ook daadwerkelijk binnen de industrie gevraagd, waardoor u er op termijn geld mee kunt verdienen. Beleggen in zilver is wat dat betreft een behoorlijk verstandige keuze, die u op termijn een hoop geld op kan leveren, mits de prijs zich in de juiste richting blijft ontwikkelen.
Verstandig beleggen in zilver
Verstandig beleggen in zilver werkt het best wanneer u niet te snel gaat dromen van de gouden (zilveren) bergen. In plaats daarvan is het beter om goed te kijken wat het risico is dat u er mee zal lopen. U kunt er voor kiezen dit risico omlaag te brengen door bijvoorbeeld aandelen te kopen van bedrijven die zich bezig houden met het zilver, of zelfs te kiezen voor een beleggingsfonds in die richting. Zo kunt u beleggen in zilver, zonder dat u het risico loopt een hoop geld te verliezen wanneer het even minder gaat met de prijs ervan.


Uw link hier?