Beleggen in olie

Hoe kunt u beleggen in olie?
Beleggen in olie is de laatste jaren behoorlijk populairder geworden. Dat lijkt onder andere te maken te hebben met het feit dat de prijs van olie flink gestegen is. Als u destijds aandelen had gehad in olie-gerelateerde bedrijven is de kans groot dat u er een hoop geld mee had kunnen verdienen, waardoor veel mensen naar deze mogelijkheid kijken. Het is bij het beleggen in olie echter van belang dat u zich niet laat leiden door de emotionele wil om ook te profiteren van de in het verleden behaalde resultaten
Direct of indirect beleggen in olie
U kunt zowel direct als indirect beleggen in olie. Dat komt door het feit dat u er bijvoorbeeld voor kunt kiezen om vaten olie in te gaan kopen, maar dat u er aan de andere kant ook voor kunt kiezen om aandelen aan te schaffen van een bedrijf als Shell. De eerste variant brengt u naar het begin van het proces, terwijl de aandelen van Shell zich juist richten op het eind. Indirect beleggen in olie kan daarnaast ook door een beleggingsfonds te kiezen dat zich op deze sector kiest. Dat lijkt in veel gevallen de meest veilige keuze.
Veilig beleggen in olie
Het is bij het beleggen in olie van groot belang om ervoor te zorgen dat u de risico’s goed weet in te schatten. Het kopen van eigen vaten olie brengt uiteraard een groot risico met zich mee, maar ook het kopen van de aandelen van een oliebedrijf is niet bepaald zonder risico. U maakt zich afhankelijk van de prestaties op de korte termijn, wat een hoop winst, maar ook verlies, op kan leveren. Veilig beleggen in olie lukt over het algemeen het best door de aandelen te spreiden of een beleggingsfonds te kiezen dat zich ermee bezighoudt.


Uw link hier?