Beleggen in goud
Er kan niet alleen belegd worden in aandelen, maar ook in grondstoffen zoals goud kan belegd worden. Het grote voordeel van goud tegenover geld is dat goud maar in beperkte hoeveelheden beschikbaar is, en dit onmogelijk ‘bijgemaakt’ kan worden, iets wat met geld wel het geval is.

Goud wordt door veel beleggers als een veilige haven gezien, dit is meestal te zien wanneer de markten in zware tijden verkeren. De goudprijs neemt dan abnormale stijgingen aan, en kan in een korte periode bijna verdubbelen. Maar wanneer het weer beter gaat met de markten, vluchten veel beleggers weer uit het goud, en stappen vervolgens weer terug de aandelenmarkt in.

Beleggen in goud is relatief simpel, je kunt dit op meerdere manieren doen. De meeste beleggers openen een speciale goudrekening. Het grote voordeel van een goudrekening is dat je het goud niet, met alle gevaren van dien, in huis hoeft te bewaren. Op een goudrekening kun je gemakkelijk goud inkopen, de bank bewaart jou goud vervolgens in een kluis. Je kunt het goud kopen en verkopen wanneer je maar wilt, tegen de actuele goudprijs uiteraard. Bij de meeste ‘goudbanken’ is het ook mogelijk uw goud op te laten sturen, het bedrijf zal dan via een beveiligde transport het goud bij uw thuisbezorgen. Nadeel van een goudrekening is dat de bank die het goud bewaart, hier uiteraard kosten voor rekent. Het goud moet immers opgeslagen worden in en kluis en 24/7 bewaakt worden, dit maakt een goudrekening voor kleine beleggers minder geschikt.

Een andere manier is goud fysiek inkopen, en thuis bewaren. Je hebt nu geen hoge kosten die je bij een goudrekening wel zou hebben, maar je hebt wel voor duizenden euro’s aan goud thuis liggen. Het goud kopen en verkopen is ook lastiger dan bij een goudrekening, en dit maakt ‘fysiek’ goud houden dan ook minder populair dan de welbekende goudrekening.

Ook beleggen in goud is weggelegd voor de meer ervaren beleggers. De goudkoers kan zeer steile stijgingen en dalingen aannemen, dit alles is afhankelijk van de situatie waarin de markten verkeren. Ook is goud relatief duur vergeleken met het gemiddelde aandeel, dit betekent dat beleggen in goud met vaak tienduizenden, zoniet honderduizenden, euro’s gemoeid gaat.


Uw link hier?